Vélemények az Angol Tanfolyamról

Online angol nyelvtanfolyamunkat már közel százan használják. Íme néhány felhasználó véleménye.

Sziasztok! GYED-en lévő‘ kismamaként sokat gondolkoztam azon, hogy milyen módon ismételem át az évekkel ezelőtt megszerzett angol nyelvtudásomat. Ennek a tanulási módszernek, és honlapnak a megismerése volt számomra a legalkalmasabb, mivel akkor tanulhatok és annyi ideig amíg a Kisfiam engedi. 🙂

Munkám során napi szinten használtam az angol nyelvet, és nem szeretném ezalatt az évek alatt sem a nyelvet elfelejteni. Javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki ezt a tanulási formát!Dia

Sziasztok! Néhány évvel ezelőtt kezdtem el angolt tanulni Berettyóújfaluban Charles egyik kezdő csoportjában, mert a saját szememmel akartam látni, hogy mitől érzik magukat annyira jól a diákok, hogy hétvégén is és nyáron is eljárnak nyelvet tanulni éveken át. Ráadásul sikert sikerre halmoznak, hiszen sorra szerzik meg a nyelvvizsgákat alapfoktól felsőfokig.

Szülőként is és pedagógusként is érdekelt, arra viszont nem számítottam, hogy “mellékhatásként” én is meg tudom tanulni az angolt. Úgy tudtam nincs nyelvérzékem, és a keserves középiskolai évek után eszembe sem volt próbálkozni többet. Aztán jött ez a szakmai kíváncsiság azzal fűszerezve, hogy a gyermekeinket is szerettük volna egy jó nyelviskolába járatni, és úgy éreztem egy próbát megér, csak belenézek és bármikor abbahagyhatom, ha nem tetszik.

Aztán annyira megszerettem a tanfolyamot, hogy eszembe sem volt alapfokig abbahagyni, végigjártam az első évet hétvégén is nyáron is. Bár rengeteg szervezést kívánt tőlem, hogy három gyermekes anyaként és dolgozó nőként a háztartás és a család mellett legyen időm az angolra is mégis megérte, mert egyre többet tudtam angolul.

Ebben az évben a harmadik gyermekünk is elkezdte a nyelvtanulást Charlesnál, így szóba került mennyire szeretném folytatni a tanulást, de semmiképp sem tudom megoldani időben.

De szerencsére azóta elkészült ez a zseniális online tananyag. Teljesen olyan, mintha ott ülnék a teremben. Nincs magolás, nincs aggódás, “relax” van és vele a jó érzés, hogy egyre többet tudok. Szuper, köszönöm! Haladhatok a saját tempómban, a saját időbeosztásom szerint, itthonról. Az élethosszig tartó tanulás nem nehéz így, ha ilyen tanárokat talál az ember akik biztatják, dicsérik, segítik.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! pba

[divider_half]
Sokszoros újrakezdőként igen sok időt, pénzt és fáradságot fordítottam angol tanulásra, de az eredmény még mindig nem az, amit vártam. Idegőrlő szómagolások /angol-magyar /, előre megszerkesztett magyar mondatok, melyek lefordítása lehetetlenné tette a folyamatos beszédet, nyelvhelyesség keresgélése – mindez erősen gátolta a készségszintű angol szóhasználatot.

Ez a módszer teljesen más. Itt kötelező megtanulni angolul gondolkodni, a gyorsaság miatt nincs idő szókeresgélésre, nyelvtan pedig nem bemagolással, hanem gyakorlással jön. Sokat kell beszélni, szabad hibázni, a tanár mondandóját pedig annyiszor hallgatom meg, ahányszor akarom.

Nincs gátlás, nincs állandóan javítgató tanár, felszabadultan, szinte játékosan lehet egyszerre rengeteg szót szinte észrevétlenül megtanulni. És tudok beszélni! Folyamatosan, mint ahogy azt már hosszú évek óta szerettem volna…

Gratulálok az új módszerhez, az internetes honlaphoz a szerzőknek!

Ajánlom kezdőknek, haladóknak és újrakezdőknek /idősebbek is elkezdhetik…/ , mindazoknak, akik szeretnének élvezetesen és eredményesen angolul tanulni!Gyarmatiné Judit Berettyóújfaluból